The Hollywood Reporter” uit de VS meldde (april 2021) dat een zeldzame uitgave van Action Comics #1 geveild is voor een “luttel” bedrag van 3,25 miljoen dollar (2,74 millioen euro).

Strip Superman geveild voor 1 miljoen dollar


Een zeldzaam exemplaar van het eerste stripboek waarin Superman voorkomt is eerder in 2010 op een internetveiling verkocht voor 1 miljoen dollar (bijna driekwart miljoen euro). Een record destijds werd daarmee verpulverd.

Het nummer, een editie uit 1938 van Action Comics no. 1, wordt door velen beschouwd als de Heilige Graal op het gebied van stripboeken. Er zijn wereldwijd nog ongeveer honderd exemplaren. Op de cover van het stripboek staat Superman die een auto optilt. Het stripboek kostte in 1938 tien cent.

Het stripboek werd door een privépersoon verkocht aan een andere stripliefhebber. De namen van de beide personen zijn niet bekendgemaakt.

Het vorige recordbedrag (voor 2010) dat werd neergeteld voor het stripboek was een bedrag van 317 duizend dollar. Het ging om hetzelfde stripboek, maar omdat het exemplaar dat nu onder de hamer ging in een betere conditie was, werd er een hogere prijs betaald.


Klik hier om naar de vorige pagina te gaan