Home

De inval van Rusland in Oekraïne op 24 februari 2022 is een wereldwijd probleem, met heel veel consequenties.

Rusland, officieel ook de Russische Federatie, is een land dat geografisch gedeeltelijk in Europa ligt en gedeeltelijk in Azië.

Vanuit politiek perspectief is het Europees, omdat de belangrijkste delen in het Europese deel liggen en ruim 70% van de bevolking in het Europees gedeelte woont, maar minstens zoveel spreken er Russisch.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Rusland van vroeger naar nu

Op 26 december 1991 hield de Sovjet Unie dan officieel op te bestaan; want toen was de laatste president, Gorbatsjov, afgetreden.

De partij die toen het heft in handen had, kon er alles voor elkaar brengen, de mensen die hoog in de partij stonden, hadden veel geld, kwamen in contact met de maffia, die het grote geld verdeelde!
Maar het land werd er ook beter van.

Was de ingreep van de bolsjewieken er niet geweest, met de dictatuur van Lenin, dan was Rusland nu nooit zo’n groot, machtig land geweest!

Want op wereldniveau hebben ze toch nog veel te zeggen:

Ze hebben nl. atoombommen, waren heel vlug op de maan, bij de eersten.

En sommige technologische ontwikkelingen waren goed ontwikkeld, zodat het gros van het volk zou denken dat Rusland echt welvarend was!
Ze lieten ook niet zomaar beelden zien van de zeer welvarende Westerse Wereld, maar hielden deze achter en vervormden het beeld van de mens over de wereld.

De Sovjet-Unie bestond destijds uit zo'n 15 republieken:

Wit-Rusland (Wit-Rusland was samen met Rusland, Oekraïne en Transkaukasië een van de oorspronkelijke Sovjetrepublieken. Het land verklaarde zich op 25 augustus 1991 onafhankelijk, na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie.

Belarus, of Wit-Rusland is een land in het oosten van Europa. Het land grenst aan Rusland, Oekraïne, Polen, Litouwen en Letland. Het land maakt geen deel uit van de Europese Unie.)

De Baltische Staten:

aan de Oostzee gelegen delen van het voormalige Keizerrijk Rusland

1) Estland

2) Letland

3) Litouwen die na de 1e WO en het uiteenvallen van Rusland zelfstandig werden, te weten Finland, Estland, Letland en Litouwen. Later werd de benaming gebruikt voor de weer door de Sovjet-Unie geannexeerde landen, dus zonder Finland.

Moldavië (Moldavië werd door het Ottomaanse Rijk veroverd. In 1812 werd de va zalstaat, met marionettenregering, Moldavië afgestaan aan het Russische Rijk en kreeg de naam Bessarabië.

Sinds die tijd begonnen Russen het gebied te bevolken.)

Armenië (een conflict met Azerbeidzjan over Nagorno-Karabach, een autonome regio binnen Sovjet-Azerbeidzjan die grotendeels door Armeniërs bewoond was. In augustus 1990 verklaarde Armenië zich onafhankelijk van de Sovjet-Unie. In 1991 riep ook Nagorno-Karabach de onafhankelijkheid uit. Zowel bij de hierop volgende oorlog, als in de huidige situatie wordt Nagorno-Karabach door Armenië politiek en militair ondersteund. Omdat Armenië geen vrienden onder zijn nabuurstaten had, bleef het afhankelijk van Rusland, wat zich ook uitte in Russische militaire aanwezigheid.)

Azerbeidzjan

Georgië (ligt op de grens van Oost-Europa en West-Azië en vormt daarmee een transcontinentale staat (een land dat op twee continenten ligt). Politiek gezien is Georgië een Europees land. Georgië is sinds 1991 onafhankelijk van de voormalige Sovjet-Unie.)

Kazachstan (officieel de Republiek Kazachstan en grenst aan Rusland, China, Kirgizië, Oezbekistan, Kazachstan is een etnisch bont en multicultureel land. Er wonen meer dan 50 nationaliteiten. De belangrijkste bevolkingsgroep zijn de Kazachen, een Turks volk dat 67% van de bevolking vormt. Tot de minderheden behoren andere Turkse volkeren zoals de 475.000 Oezbeken, 246.000 Oeigoeren, 227.000 Wolga-Tartaren en daarnaast diverse kleinere groepen. De Tadzjieken zijn een Iraans volk)

Kirgizië (Kirgizië (Kirgizstan, Kirgizische Republiek) (Kirgizisch: Кыргызстан, Engels: Kyrgyzstan) is een land in Azië dat grenst aan Oezbekistan, Kazachstan, China en Tadzjikistan. Kirgizië is sinds 1991 onafhankelijk van de voormalige Sovjet-Unie. De hoofdstad van Kirgizië is Bisjkek (Bishkek).)

Oezbekistan (De meeste Oezbeken zijn soennitische moslims (88%). Het islamitische centrum van Oezbekistan is de heilige stad Buchara. Door de antireligieuze houding van het Sovjetbewind was het lange tijd moeilijk na te gaan in hoeverre de bevolking nog praktiserend gelovig was.

De Russisch-orthodoxe christenen maken 9% van de bevolking uit.

De Katholieke Kerk heeft een Apostolische administratie in Oezbekistan met zetel in Tasjkent.

Oezbekistan werd onafhankelijk in 1991. De grondwet van 1992 voorziet in een presidentiële republiek en een parlement (Olij Madzlis) met 250 leden, die elke vijf jaar worden verkozen. De president wordt eveneens om de vijf jaar direct gekozen. Het kiesrecht geldt vanaf 18 jaar.

De Verenigde Staten beschouwen het land als een van de bondgenoten in de strijd tegen terrorisme. Dat land en de NAVO onderhielden een luchtmachtbasis in het land die echter in november 2005, na Amerikaanse kritiek op de Oezbeekse mensenrechtensituatie, gesloten werd door Oezbekistan.)

Tadzjikistan (officieel de Republiek Tadzjikistan, is een land in Centraal-Azië dat grenst aan Oezbekistan, Kirgizië, China en Afghanista.

Tot 1991 maakte het deel uit van de Sovjet-Unie.)

Turkmenistan (vaak ook Toerkmenistan gespeld, is een land in Centraal-Azië dat grenst aan Kazachstan, Oezbekistan, Afghanistan, Iran en de Kaspische Zee. Van 1924 tot 1991 was het een onderdeel van de Sovjet-Unie als een van de socialistische sovjetrepublieken.)

Foto's

De mensen wisten niet beter en of ze nu dokter of boer waren, ze verdienden toch evenveel!

Dus probeerden ze aan geld te geraken via de maffia, wat niet echt een goede manier is, maar elders kon men geen geld verdienen, tenzij, als je de groenten van je eigen moestuintje (als je er dan al een had) te verkopen had op een vrije markt.

Veel bracht het niet op, maar toch net genoeg om luxegoederen (??) zoals een TV of een radio te kopen. Van verschillende wagens, o.a. (Lada het grote Russische automerk. Het automerk Lada is ontstaan in 1966 toen het Italiaanse Fiat samen met de Russische regering een autofabriek liet bouwen in Rusland. Het was op dat moment de grootste autofabriek van Europa en in 1971 rolde de eerste auto van de band.), Moskvitsj, "Zoon van Moskou" (1946-2002) en Volga (1956-2009) in het land, werd een massale productie gemaakt, met enkel de nodige dingen erin. Geen overbodige luxe dus.
De mensen mochten niet naar elkaar kijken.


Het verschil tussen de Sovjet-Unie en Rusland?

De Sovjet-Unie werd in 1922 opgericht door Vladimir Lenin, als gevolg van de Russische Revolutie en de Russische Burgeroorlog.

De Sovjet-Unie is niet de directe opvolger van het Russische keizerrijk, aangezien er na de afschaffing van de monarchie een aantal jaar chaos heerste in Rusland over de toekomst van het land.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan


De diepliggende huidige situatie in/met Rusland, en oorzaak, is de gespannen relatie tussen Rusland en het Westen (Europa en Amerika).

“Dat speelde al onder de tsaren, dat speelde onder het communisme en dat speelt nu.

In de perceptie van Rusland (Poetin) is de uitbreiding van de Europese Unie en de NAVO daarom een bedreiging.”

Door de geschiedenis in het Russische Rijk en de Sovjet-Unie beheersen de meeste Oekraïeners ook Russisch.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Het ontstaan van Oekraïne

Moskou probeerde de Oekraïeners te Russificeren door het Oekraïens te onderdrukken en Russisch op te leggen. Zo was het voor Oekraïense schrijvers gevaarlijk om in hun eigen taal te publiceren.

Oekraïne is een land van cultuur, zon, wijn en een gemoedelijke bevolking. De befaamde steppegebieden behoren toe aan de trotse Kozakken en de steden bezitten prachtige kunsthistorische schatten.

Dit in tegenstelling tot het gedachtengoed van voornamelijk het Kremlin.

De opkomst

en heerschappij van Vladimir Poetin.


Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

De hele wereld staat perplex en in ongeloof te kijken naar alle ontwikkelingen. Inmenging zou de derde WO kunnen betekenen.

Er worden, verspreid over heel Europa, Oekrainse vrouwen en kinderen opgevangen, ook bij mensen privé thuis.


* Nu dan, na de Chinese OS 2022, doet Poetin toch tegen alle afspraken in de inval op Oekraïne !!!

* Onder vermelding van tegenstrijdige, in het Westen leugenverhalen, om deze invasie te vergoelijken voor het Russische volk.

* Veel sancties worden er genomen, vooral op oligarchen.....

* De aanval op een kinderziekehuis in de havenstad Marioepol is wel de ERGSTE, schokkende gebeurtenis.

* Gevolgd, de dag erna, met beschuldigingen naar de VS, dat zij biologische en chemische wapens zouden leveren aan Oekraïne.

* Hoe durven ze zoiets te “verkopen” aan de rest van de wereld!!!!

* Bombardement op theater in Marioepol, waar boodschap stond dat er kinderen aanwezig waren!!!

* Huiveringwekkende speech Poetin lijkt voorbode van zuivering (maart 2022)!!!!! Een totalitaire dictatuur?!!!?

* Het allergrootste probleem is dat de Russische staatstelevisie alles naar eigen hand zet. Kremlin informatie wordt verkondigd als DE waarheid. Alle ander (nep)nieuws wordt veroordeeld tot wel 15 jaar gevangenisstraf.

* Russische IT met daaraan gekoppeld een cyberoorlog, is een zeer reëel gevaar.

* De oorlog in Oekraïne laat de voedselprijzen door het dak schieten. En dat zorgt wereldwijd voor steeds meer lege schappen en lege magen.

De Verenigde Naties waarschuwen dat de wereld afstevent op een voedselcrisis die miljoenen mensenlevens in gevaar brengt.

* In gesprekken in Istanbul, 29 maart 2022 tussen Oekraïne en Rusland, beloofde het Russische ministerie van Defensie een drastische vermindering van de vijandelijkheden in de richting van Kiev en de noordelijke stad Tsjernihiv.

Alle uit- en afspraken van/met Rusland worden wereldwijd met argusogen bekeken, “eerst zien, dan pas geloven”, een heel gevaarlijk gegeven.

* Woensdag 30 maart 2022, één dag later, tempert het Kremlin het optimisme na overleg met Oekraïne: 'Geen sprake van doorbraak'!!!!

* Op 1e Paasdag 2022 geeft Rusland de bezetters van Marioepol, het Azovbattlejon, de gelegenheid op met behoud van hun leven zich over te geven. Dit doen ze dus niet.

* Russische soldaten worden geëerd voor hun ingrijpen (slachting) in Bucha!!!

* Evenzo wordt de inname van Marioepol met felicitaties van Poetin gevierd!

* 21 Mei 2022, McDonald's is begonnen met het weghalen van de logo's van restaurants in Rusland. 's Werelds grootste fastfoodketen vertrekt uit het land vanwege de oorlog. McDonald's was meer dan dertig jaar actief in Rusland.

* Ondanks de herhaalde dreiging van de Turkse president Erdogan met een veto, is NAVO-chef Stoltenberg er nog altijd van overtuigd dat Zweden en Finland snel bij de NAVO zullen horen.

Deze 2 landen willen n.a.v. de gebeurtenissen in Oekraïne en de inval van Rusland toch versneld lid worden van de NAVO.

Dankzij dus van/door Poetin. Maar wat is het eigenlijke motief van deze man?

Net zoals Oekraïne lid wil worden van de EU en evt. Navo. Met als stress voor Poetin.

Dreiging van ondermeer Lavrov, de minister van BZ van Rusland, met nucliair ingrijpen ter beëindiging van de Westerse escalatie!!!!!

* De Oekraïense aanklager eist een levenslange celstraf tegen een 21-jarige Russische soldaat die een 62-jarige Oekraïner doodschoot. Vadim Sjisjimarin is de eerste Rus die in Oekraïne terechtstaat voor oorlogsmisdaden sinds de Russische invasie.

* Soldaat Sjisjimarin heeft bekend schuldig te zijn aan de dood van de man. Een andere militair beval hem om de man neer te schieten, zodat hij hun aanwezigheid niet zou verraden. Omdat de andere militair niet hoger in rang stond, had hij volgens de aanklager het bevel niet hoeven opvolgen.

* De Russische president Vladimir Poetin is volgend jaar niet meer aan de macht, voorspelt Sir Richard Dearlove. Hij is een voormalig hoofd van de Britse buitenlandse inlichtingendienst MI6.

  • Volgens Dearlove wordt Poetin binnenkort voor langere tijd opgenomen en behandeld in het ziekenhuis, en komt hij daarna niet meer terug.

  • Dearlove mengt zich hiermee in de geruchtenstroom dat de Russische leider ziek zou zijn, en langzaam zijn macht verliest.

* Severodonetsk, een stad in de Donbas, wordt continu beschoten door de Russen. Nietsontziend proberen ze de stad in te nemen.

* Gazprom stopt met levering Russisch gas aan Nederland vanwege het niet betalen in Roebels.

* De overeenstemming over het olie-embargo (mei 2022) maakt ook de weg vrij voor de andere strafmaatregelen uit het zesde sanctiepakket van de EU voor Rusland.
* Zo worden Ruslands grootste bank, SberBank, en twee andere banken afgesloten van SWIFT, de internationale communicatiedienst voor banken.

* Ook gaat de EU drie Russische staatszenders weren.
* Het hoofd van de Russisch-orthodoxe kerk en een aantal andere personen die dicht bij het Kremlin staan krijgen volgens ingewijden reisverboden opgelegd en hun tegoeden worden bevroren.

* De stad Sjevjerodonetsk is (bijna) volledig in Russische handen. Britten: Rusland zet extreem veel vuurkracht in klein gebied in.

* Het Amerikaanse techbedrijf Microsoft trekt zich vanwege de oorlog in Oekra´ne verder terug uit Rusland.

* Oekra´ense troepen zijn teruggedrongen naar de randen van de strategische Oekra´ense stad Severodonetsk. Verder is Oekra´ne niet van plan de haven van Odesa te ontdoen van mijnen om de graanexport weer mogelijk te maken.

*De Russische president Vladimir Poetin eerde gisteren (9 juni 2022) Peter de Grote (1682-1725) op diens 350ste geboortedag en sprak bij die gelegenheid over een historische doel dat hij en de tsaar gemeen hebben: "Russische landen terugwinnen".
Dit noemen we dus Conservatisme.

Maastricht en Rusland hebben in 2013 een vriendschap gehad.
NL RU 2013 en tsaar Peter de Grote.

De hele gang van Rusland is eigenlijk alleen maar ordinair oorlogsgeweld, verdraaid chauvenisme, oorlogsmisdaden, destructie en desertie van veel deelnemers aan dit zinloos geweld.