Eerste zoen

Een mooie zomerdag in april. Het is als een belofte voor een warme zomer. Niels zit in de klas. Hij staart naar buiten. Het liefst rent hij nu naar buiten. Naar het park dat 2 minuten van school verwijdert is.

Het doet hem denken aan die ene dag. Nu 3 maanden geleden. Het was een koude dag, maar hij heeft er alleen maar warme gevoelens aan over gehouden.

Wat er daarna is overgebleven is allesbehalve warm.

Het begon allemaal 4 maanden geleden...
Begin januari. Een koude dag. Hij was onderweg van school naar huis. -bliepbliep- een berichtje. Hij pakte zijn telefoon uit zijn zak.

'Waar ben je? Mama is aangereden. Ligt in het ziekenhuis. Toestand kritiek.' Met dat hij het leest, belt zijn zus. Ze was helemaal in paniek. Marloes vertelde dat mama geschept was door een vrachtwagen. De auto is total loss en mama moest gereanimeerd worden. Het gaat wel wat beter met haar, maar ze ligt nu in coma.

Daarna vraagt Marloes waar hij was, dan kon ze hem op halen, want dan konden ze naar het ziekenhuis.

10 minuten later zitten ze samen in de auto naar het ziekenhuis. Hij zat aan het stuur. Sinds een half jaar heeft ook hij zijn rijbewijs op zak en Marloes was zo overstuur dat het beter was dat hij zou rijden.

Om een lang verhaal kort te maken.

Zijn moeder had het niet overleeft en nu waren Marloes en hij wees. Zijn vader was vorig jaar overleden. Een voogd hadden ze niet nodig. Ze waren tenslotte allebei ouder dan 18.

Marloes had erop gestaan dat hij zijn school af zou maken. Marloes zou fulltime gaan werken en op deze manier zouden ze rond moeten komen. Hijzelf was ook gaan solliciteren bij een supermarkt. Gelukkig was hij aangenomen en nu werkt hij de hele zaterdag en 2 avonden in de week.

De andere avonden is hij bezig met school of hij doet wat aan de huishouding.

Zo komen ze samen precies rond. Die supermarkt is echt super leuk. Er werkt daar een enorm leuk meisje. Gewoon doorsnee, maar toch...
Op een gegeven moment moesten ze samen werken.

Die avond kon hij voor het eerst sinds het overlijden van mama weer echt lachen.

En van het een kwam het ander.

Ze spraken af en ze hadden een heerlijke avond. Hij kon zijn hart luchten. Alles had hij verteld. Opeens was daar de vraag van haar: heb je wel eens een relatie gehad?

Het is raar, maar hij had zich voor het antwoord geschaamd. Hij moest ontkennend antwoorden. Heb je wel eens gezoend?

Hij wordt nog rood als hij denkt aan die vraag, want ook daarop moest hij 'nee' zeggen.

Hij was gewoon niet zo in trek bij de meisjes en hij wilde ook niet iedereen.

Heel langzaam waren ze toen naar elkaar toegebogen. Ja, dat was zijn eerste zoen. Heel erg vond hij het niet!

Maar nu? Ze werkt niet meer bij de supermarkt. Ze zien elkaar niet meer en hij voelt zich enorm alleen.
'Niels, kun jij het antwoord geven op deze vraag?'

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan