Roblox is een online game-creatorsysteem waarbij het grootste deel van de inhoud wordt gemaakt door "amateur"-gamemakers in Roblox-studio. (Met Roblox Studio kun je alles creëren en met één klik vrijgeven op smartphones, tablets, desktops, consoles en virtual reality-apparaten. Het is leuk om games te maken op Roblox omdat het sociaal is. Het brengt de socialisatie van platforms zoals Facebook naar een nieuw niveau met de games en creativiteit van de community.)


Deze gamemakers zijn in staat om games te maken en te publiceren voor de community met behulp van eenvoudige tools.

En dat betekent dat ze ideeën kunnen uitproberen die niet gefinancierd zouden worden voor een commerciële release.

Deze spellen kunnen vervolgens wereldwijd door kinderen worden gespeeld, vaak online samen, via een telefoon- of tablet-applicatie of een webbrowser.

Games zoals Prison Escape, Work in a Pizza Place, Shark Attack of Disaster Survival bieden een speelse manier om volwassen-achtige scenario's te ervaren in snelle sociale competities.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Je kunt het ook HET NIEUWE LEZEN, SCHRIJVEN noemen.

Roblox-spellen weerspiegelen het soort fantasierijk spel dat je vaak in de speeltuin aantreft.

Het ene kind heeft een idee over een spel om te spelen, anderen sluiten zich bij hem of haar aan en de regels veranderen langzaam naarmate de groep besluit hoe ze samen plezier kunnen hebben.

Makers kunnen hun games snel bijwerken en aanpassen met Roblox Studio om te voldoen aan de eisen van de enorme spelersgemeenschap.

Deze steeds veranderende en groeiende bibliotheek met games is een groot deel van de reden waarom zo velen Roblox spelen.

Combineer dit met de miljoenen andere spelers om tegen te strijden in uitdagingen en je hebt het perfecte recept voor jongeren om van te genieten.