Met de radio maakt het niet uit naar welke zender, naar welk radiostation je luistert en/of dat nu op FM, DAB+, kabel of internet is. Je wilt weten wat er gebeurt in de wereld om je heen.

Want elk uur verandert die wereld weer een klein beetje.

Het Radionieuws is er om die (inter)nationale gebeurtenissen direct te signaleren en door te geven. Kort, bondig, begrijpelijk, dat je op de hoogte blijft van alle belangrijke zaken in de wereld.

Zo snel mogelijk, want ieder uur is er nieuws.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Een journaal, soms ook wel nieuwsuitzending, nieuwsprogramma of het nieuws genoemd, is een berichtgeving van recent en/of belangrijk nieuws en andere informatie op TV en/of radio, ook via internet.

De presentatie gebeurt doorgaans op vaste tijden, maar in geval van een grote gebeurtenis kan er een extra uitzending worden ingevoerd.

In de meeste journaals worden de onderwerpen in vaste volgorde voorgelezen aan de kijker.

Bij televisiejournaals wordt dit meestal ondersteund door beelden van dit onderwerp.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Tevens kunnen er interviews met betrokkenen aan bod komen en/of wordt een nieuwsitem toegelicht:

Een nieuwszender is een televisiezender die de hele dag nieuws, duidingen en opinies uitzendt. Kenmerkend voor de programmering is bij 'breaking news' (urgent nieuws) de programmering direct te wijzigen.

In de jaren 80 en 90 leidde de stijgende populariteit van kabeltelevisie tot de opkomst van deze zenders, die zich vaak op een internationaal publiek richten. De eerste nieuwszender, CNN werd opgericht. Kenmerkend voor de programmering van een 24-uurs nieuwszender is bij 'breaking news' (urgent nieuws) hier direct over te berichten.