Het woord Mixtum in deze context houdt een breed spectrum van verschillende onderwerpen in. Regelmatig laat ik een ander thema aan bod komen.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Andere definities van `mixtum`:

1) Allergaartje 2) Allerlei 3) Amalgaam (naast een tandvulling is het bij een muziekstuk een amalgaam van fragmenten uit andere werken) 4) Chaos 5) Couscous 6) Haringsla 7) Hutspot 8) Huzarensla 9) Medley 10) Mengsel 11) Mengelmoes 12) Quodlibet (Een quodlibet is een oefening in het middeleeuwse onderwijs aan de universiteiten waarbij men een geleerde in het openbaar willekeurig vragen kon stellen waarop hij dan onvoorbereid moest antwoorden.)

13) Ratatouille 14) mixtum compositum 15) Ongelijksoortige verzameling 16) Pêle-mêle

17) Poespas 18) Alles door elkaar 19) Alliage 20) Brouwsel 21) Deeg

22) Dooreenmengeling 23) Gemengde hoeveelheid 24) Melange 25) Mengeling

26) Mengelmoes 27) Menging 28) Mix

Halectinosoma mixtum is een eenoogkreeftjessoort uit de familie van de Ectinosomatidae. Evenals de Ectinosoma mixtum ook een eenoogkreeftjessoort uit de familie van de Ectinosomatidae.

Prosimulium mixtum is een muggensoort uit de familie van de kriebelmuggen (Simuliidae).

Bembidion mixtum is een keversoort uit de familie van de loopkevers (Carabidae).


Tidarren
mixtum is een spinnensoort in de taxonomische indeling van de kogelspinnen (Theridiidae).


Tetrastemma mixtum is een soort in de taxonomische indeling van de snoerwormen (Nemertea). De huid van de worm is geheel met trilharen bedekt. De snoerworm jaagt op prooien van zijn eigen omvang en vangt deze met behulp van zijn slurf.


Simultaneum of meer volledig, simultaneum mixtum, een term die in Duitsland voor het eerst werd bedacht in de zestiende eeuw, is een situatie waarin ten minste twee congregaties, aangesloten bij verschillende christelijke denomaties (naamgevingen)

Eurypon mixtum is een sponssoort in de taxonomische indeling van de gewone sponzen (Demospongiae). Het lichaam van de spons bestaat uit kiezelnaalden en sponginevezels, en is in staat om veel water op te nemen.


In de Augusteïsche tijd en later onder Trajanus en Hadrianus was het opus
mixtum populair. Hierbij worden lagen kleine natuurstenen afgewisseld met bakstenen.

Rijmproza’ (mixtum sive compositum)