"Ooit was er het Magisch IJssculpturen Festival" tijdens Magisch Maastricht


Een Winterwals met André Rieu !

MAASTRICHT, 15-11-2010 -- Ook deze winter staat André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. Een Winterwals met André Rieu is namelijk het thema van de eerste editie van het Magisch IJssculpturen Festival. Van vrijdag 3 december 2010 tot en met zondag 2 januari 2011 vormt een gekoelde tent op het Vrijthof het decor van dit winterse festival. De wereldberoemde violist gaf hoogstpersoonlijk toestemming om aan de hand van zijn leven het thema in sneeuw en ijs uit te beelden. Ongeveer 50 internationale kunstenaars laten met behulp van 250.000 kilogram kristalhelder ijs en 300.000 kilogram verse sneeuw de bezoeker genieten van een muzikale ontdekkingsreis.


Wat was er te zien?
Spectaculaire ijssculpturen in een idyllisch winterlandschap, muzikaal omlijst door de klanken van de wals. Tijdens het Magisch IJssculpturen Festival in Maastricht worden winterse stadsgezichten op sprookjesachtige wijze gecombineerd met hoogtepunten uit het muzikale leven van André Rieu. De 50 internationale sneeuw- en ijskunstenaars hebben zich laten inspireren door de humor en het plezier waarmee André Rieu en zijn orkest over de wereld reizen en verbeelden dit in meters hoge sculpturen van sneeuw en ijs.

Niet alleen muziekliefhebbers raakten bij de aanblik van de sculpturen in vervoering. Ook de inwoners en bewonderaars van de stad werden geïmponeerd door de magische ijssculpturen. Tijdens een wandeling kwamen ze langs de Sint-Servaasbasiliek, die geheel van ijs was nagemaakt en belandden middenin het Maastrichtse carnaval: carnavalsvierders trokken door de straten, het carnavalskanon "Momus" stond klaar voor het startschot en het traditionele haringhappen, het "Hieringbiete", maakte het plaatje compleet. Ook de bekende "Mestreechter Geis", natuurlijk uitgevoerd in ijs, ontbrak niet. De uit ijs gebeitelde kerstkribbe, met op de achtergrond de basiliek, zorgde voor een winterse kerststemming.

Magische wintermomenten
Magisch winterplezier voor jong en oud: een fotosessie met de ijssculptuur van André Rieu en glijpret op de ijsglijbaan - grote en kleine bezoekers kwamen in Maastricht aan hun trekken. Schaatsers konden op de 800 vierkante meter grote ijsbaan op het Vrijthof en de overdekte ijsbaan aan de Kesselkade een pirouette draaien of vanuit het reuzenrad een blik werpen op de feestelijk verlichte straten en kraampjes. Op een van de kerstmarkten of verwarmde kerstterrassen was het prima vertoeven. Via de Kleurrijke Lichtroute al wandelend kon je de vele magische sterren van Maastricht ontdekken.
Wie nog niet alle kerstinkopen had gedaan, kon tijdens de
X-Mastricht Shopping Nights tot 22:00 uur winkelen.
Uitgebreide informatie over de kerstactiviteiten en het winterprogramma in Maastricht was en is te vinden op de internetsite www.magischmaastricht.nl.

De bezoeker werd aangeraden warme kleding en schoeisel te dragen. De temperatuur was binnen 6 graden beneden het vriespunt. Na de tocht langs de sculpturen konden de bezoekers zich in het gezellige paviljoen naast de ijsbaan opwarmen met een kopje warme chocolademelk, Glühwein of andere winterse gerechten en dranken.


Bron: Nieuwsbank
Magisch Maastricht 2021

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan