MVV Maastricht heeft een roemruchte historie, gevierd met een eeuwfeest vanaf 2 april 2002. In 1902 werden in een etablissement aan het Vrijthof de plannen gesmeed voor de oprichting van de eerste Maastrichtse VoetbalClub, MVC.

In de eerste jaren veranderde deze vriendenclub regelmatig van naam. Pas in 1908 werd er definitief gekozen voor de naam MVV, Maastrichtse Voetbal Vereniging. Ook werd er regelmatig van speelveld veranderd. De eerste officiële wedstrijd werd op het middenterrein van de wielerbaan in Amby gespeeld, vlakbij het huidige MVV-trainingscomplex 'Klein Geusselt'.

Voetbalhistorie werd er vooral geschreven in stadion De Boschpoort, de thuishaven van MVV vanaf 1911. Op deze 'heilige grasmat' speelden MVV-sterren als Hubert Felix, Joke Soons, Giel Haenen (1963, Zweden-Nederland, scoorde 1 maal) en Jeu van Bun, die het Nederlands elftal haalden. Na de verhuizing naar de huidige locatie, stadion De Geusselt, schitterden vooral spelers als Willy Brokamp (in jubileumjaar 2002 door MVV en haar supporters uitgeroepen tot 'speler van de eeuw'), Johan Dijkstra, Chris Coenen, Pummy Bergholz, Jo Bonfrère, Frans Körver, en in de laatste jaren spelers als Eric Gerets, Eric Meyer, Reginald Thal en 'Mister MVV' Robbie Delahaye (thans assistent-trainer van MVV).

Op dit moment beschikt MVV over een jonge, enthousiaste spelersgroep aangevuld met enkele routiniers, die MVV zo snel mogelijk weer terug moeten brengen op het hoogste voetbalniveau in Nederland. Een sterk collectief op basis van inzet, vriendschap en voetbalvermogen moet dit gaan realiseren.

Sinds de invoering van betaald voetbal in Nederland in 1954 speelde MVV meer dan veertig seizoenen op het hoogste (eredivisie)niveau. Op basis van deze traditie kan MVV in heel Nederland rekenen op respect en waardering.

MVV is een van de oudste voetbalclubs - om precies te zijn de op acht na oudste uit het gehele betaalde voetbal in ons land. We mogen dan ook gerust stellen dat Us MVVke inmiddels op een markant verleden kan terug zien.

NIEUWS                      MVV startpagina


Klik hier om naar de vorige pagina te gaan