Rectale Dilatoren (Dilatator of dilatator is een medische term met een aantal toepassingen, waaronder: Een chirurgisch instrument of medisch instrument dat wordt gebruikt om verwijding te induceren, dat wil zeggen om een opening of doorgang uit te breiden, zoals de baarmoederhals, urethra, slokdarm of vaginale introitus.) om diverse gezondheidsproblemen te genezen.


Eind 1800 waren er heel wat interessante medische behandelingen, waaronder het voorschrijven van rectale dilatatoren om verschillende kwalen te genezen, van krankzinnigheid tot chronische constipatie. Het is niet helemaal duidelijk wat de rechtvaardiging was voor deze bijzondere procedure in verband met geestesziekten, maar hé, dit waren de 19e eeuw! De dilatatoren werden verkocht in de veronderstelling dat ze door medici zouden worden toegediend, maar de mensen uit die tijd waren bezorgd dat de rubberen voorwerpen zouden worden gebruikt voor meer seksueel afwijkende doeleinden.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Helaas voor 'Dr. Young' was de droom (of moet dat fantasie zijn?) in 1940 voorbij toen de openbare aanklager een lading rectale dilatatoren in beslag nam en het bedrijf van misleidende etikettering beschuldigde.