Boostervaccin, ook wel kortweg booster genoemd, een vaccin om extra immuniteit op te bouwen.Een COVID-19-boostervaccinatie is een extra vaccinatie die na een langere periode wordt toegediend nadat de basisserie van de COVID-19-vaccinatie is afgerond.

Deze boostervaccinatie is bedoeld als oppepper die de werking van de eerste vaccinatieserie kan verbeteren.

Een booster is nodig als de beschermende werking van de eerste serie vaccins na een tijd te veel afneemt.

Of wanneer de vaccinaties minder goed blijken te beschermen tegen nieuwe varianten van een virus, zoals momenteel de omikronvariant.


Klik hier om naar de vorige pagina te gaanAndere betekenissen van Booster:

Een Booster, een attractie op de kermis, geproduceerd ooit door de attractiebouwers Fabbri uit Italië (onder de naam Booster) en KMG, een bouwer van grote kermisattaracties uit Neede, Gelderland (onder de naam Speed). Andere voorbeelden zijn de Tango, Frisbee en Enterprise.

De attractie bestaat uit een rechtopstaande mast waaraan bovenaan een grote arm is bevestigd, die twee keer zo lang is als de mast. Aan beide uiteinden van de arm is een gondel bevestigd, waarin vier of acht personen plaats kunnen nemen. De arm is in het midden op een mast gemonteerd, hier zit ook het draaipunt. De arm kan gedraaid worden, afhankelijk van de lengte van de arm zullen de gondels een snelheid kunnen bereiken tot 100 km/h. De gondels kunnen ook tollen, zodat men ook over de kop gaat.

De attractie is populair op Europese kermissen, omdat de attractie op een enkele trailer vervoerd kan worden en in drie uur kan worden opgebouwd.

Booster is de titel van een 7tal verzamelalbums van de Berlijnse muziekgroep Tangerine Dream, verschenen in de periode 2007 tot en met 2015.

TD gaf de albums uit voor het bereiken van nieuwe fans, die niet altijd even goed wisten bij welk album ze zouden moeten instappen.

De muziek van de Duitse band veranderde in de loop der jaren naar aanleiding van de gewijzigde samenstelling dan wel vanuit de band zelf.

De reeks met opnieuw opgenomen oude werken, zeldzame opnamen, remixes en nieuw verschenen opnamen bestaat uit:

  1) 2007: Booster I

  2) 2008: Booster II

  3) 2009: Booster III

  4) 2011: Booster IV

  5) 2012: Booster V

  6)2013: Booster VI

  7) 2015: Booster VII beslaat de periode 1983-2014:

Booster ook:

 1. apparaat waarmee een signaal of een geluid sterker wordt gemaakt

  • Boosters zorgen er voor dat het zendvermogen stijgt van 2 watt als de telefoon los wordt gebruikt, tot 8 watt (respectievelijk 1 en 6 watt voor ATF3) als het apparaat is gekoppeld aan zo'n booster. Boosters maken het bovendien mogelijk om zaktelefoons in een auto te gebruiken.

  • In dezelfde nacht zijn een radiocassettespeler en een booster met een totale waarde van ƒ600 ontvreemd uit een geparkeerde auto in de Konvooistraat.

  • Om deze kansen nog te verhogen is het mogelijk een zgn. booster, een antenneversterker, tussen te schakelen. Het door de weersomstandigheden soms zwaar vermagerde signaal wordt hierdoor versterkt aan de ontvanger toegevoerd, meestal juist in zo'n sterkte, dat een redelijk beeld mogelijk is.

 2. hulpraket die extra stuwkracht geeft

  • Zo'n booster valt als een overbodig aanhangsel van de raket af als zijn taak volbracht is.

 3. Stoel op onderstel die rijdt op een accu, vooral handig voor mensen die problemen krijgen met lopen

  • Om toch lekker zelfstandig haar boodschappen in het dorp te kunnen doen, schaft zij een scootmobiel aan via Marktplaats. Omdat er in de ruime gemeenschappelijke hal al zo'n booster staat, parkeert zij die van haar daar naast.


MBK is een Franse scooter fabrikant, gevestigd in Rouvroy, Picardy in Frankrijk.

Het bedrijf werd voor het eerst opgericht in 1923 onder de naam Motobécane en was jarenlang de grootste fabrikant van motorfietsen in Frankrijk. MBK is momenteel een dochteronderneming van Yamaha Motor Company.

Vroeger model was de Mobylette.

Na de oprichting van het merk MBK begin jaren tachtig werden scooters de core business van het bedrijf.

In het afgelopen decennium hebben MBK-scooters een belangrijke rol gespeeld in de groei van de Europese scooterverkoop.

Marktleider in Frankrijk, MBK is ook een bestseller in Italië met aanzienlijke belangen in de Duitse, Belgische, Zwitserse, Portugese, Griekse, Britse, Ierse, Oostenrijkse, Spaanse en Finse markt.

Een van de meer populaire modellenreeks van het bedrijf is de MBK Booster en wordt verkocht met een 50cc- of 125cc-motor.MBK Booster Spirit Naked 2015