Kurk isolatie toepassingen

Kurk is beschikbaar in plaatvorm of in korrels. De kurkplaten zijn geschikt om te gebruiken bij muur, dak of vloer-isolatie. De kurk korrels kunnen goed toegepast worden als isolatiemateriaal in spouwmuren, vloeren of in uitvullingschapes.

Door de goede vochtwerende eigenschappen kan kurk in omgevingen waarbij risico op vocht indringing bestaat zoals in dakconstructies, spouw, etc. toegepast worden.

Kurk isolatie kan geplaatst worden zonder dat je beschermende kleren nodig hebt. Kurk irriteert niet en er komt geen stof vrij tijdens de verwerking. Kurk is daarom helemaal niet schadelijk voor de gezondheid.

1. Kurk bij dakisolatie

Kurkplaten kan je zeer eenvoudig op het lattenwerk van je dakconstructie timmeren. Deze platen zijn niet zwaar en gemakkelijk te zagen. Daarom zijn ze hiervoor uitstekend toepasbaar.

De kurkplaten zijn beschikbaar in verschillende diktes. Hoe dikker de plaat, hoe beter ze isoleert. Voor de isolatie van een dak wordt een dikte van 15 à 16 cm aangeraden. Om warmteverlies bij koudebruggen te voorkomen kunnen de platen schuin over elkaar aangebracht worden. Zo zullen ze efficiënter isoleren in deze moeilijkere zones.


2. Kurk isolatie bij vloerisolatie

Kurk isolatie platen kunnen simpelweg op een betonnen ondervloer gelijmd worden. Zeker als de vloer van je woning uit een tapijtvloer bestaat, zijn kurkplaten als vloerisolatie de beste optie. Bovendien zijn deze platen slijtvast en voelen ze warm aan.


3. Kurk korrels toepassingen

Kurkkorrels zijn eenvoudig te verwerken. Ze worden geleverd in een grootte tussen 1 en 10 mm. Ze zijn daarom goed toepasbaar in tussenruimtes zoals bijvoorbeeld tussen het plafond en de vloer van de verdieping daarboven. Kurk korrels worden ook veel toegepast voor het isoleren van de spouwmuren.


Klik hier om naar de vorige pagina te gaan