Low budget hotel Maastricht Townhouse zorgt voor huiskamergevoel


MAASTRICHT, 20101109 -- Het prestigieuze blad Venuez Magazine is bij Townhouse Designhotel langs geweest voor een rondleiding door initiatiefnemer Rino Soeters. Venuez Magazine is een essentieel blad voor iedereen in de hospitality industrie met passie voor het vak en liefde voor design en trends. Ook wordt er door Venuez elk jaar een prijs uitgereikt voor het beste nieuwe hotelconcept en daarom is het voor Rino Soeters een eer om Venuez magazine te ontvangen in zijn hotel.

Onorthodox
Rino: "we zijn een onorthodox clubje. Het kriebelde, het borrelde en we waren op zoek naar noviteiten. Dit idee bestond al eind 2007. Wij geloofden dat de moderne reiziger, van stedentrippers tot zakelijke reizigers, klaar is met de bloemetjesgordijnen en bordeauxrode pluche. Het was tijd voor iets nieuws. We kennen Maastricht van haver tot gort, het was de plek waar wij het eerste designhotel -  hotel La Bergere -  van Nederland hebben geïntroduceerd. De tijd van gelikt design heeft langzamerhand wel zijn hoogtepunt gehad. In deze rijke stad was nergens een sfeervol hotel waar je ook een huiskamergevoel hebt, terwijl Maastricht hier zo bekend om staat. Daarnaast zagen we kansen in een concept waarbij de gasten zelf dingen kunnen doen. Beter self service dan slechte service."

Veiling
"Maastricht is de stad waar indrukwekkende merken vandaag komen; denk aan Artifort, Mosa en Sphinx. We wisten dat er heel veel oud-Maastrichtenaren zijn die deze spullen hadden. De wilden we integreren in het interieurontwerp zonder dat het kitsch werd. Er werd een website ontwikkeld die werd gekoppeld aan een veiling waar mensen originele items konden aanbieden."

Ontplooiing
Voor het interieurontwerp werd multifunctioneel ontwerper Tim Derhaag ingeschakeld. Zijn verlichtingsontwerpen voor Flos hadden de aandacht van de hoteliers getrokken en na een oriënterend gesprek bleek het te klikken. Tim:"om tot een goed ontwerp te komen moet je het breed zien. Bij het ontwikkelen van een concept moet er ruimte zijn voor idee-ontplooiing. Onze gedachten kwamen heel erg overeen. En wanneer mijn ontwerp niet naar wens was, dan paste ik het niet aan, maar begon ik opnieuw. Ik geloof niet in compromis."

Huiskamer
De samenwerking resulteerde in een hotelconcept waar de receptie, annex ontbijtruimte annex ontmoetingsplaats een belangrijke rol speelt."we zijn uitgegaan van een huiskamer. Daar vertoef je en ontmoet je andere gasten" legt Tim uit. "de boel werd opgebroken om het hokjesgevoel weg te nemen. alle functies zijn vervolgens geïntegreerd in een woonsetting. De lobby is een keuken met een panpruttelende soep." Rino: "Townhouse is niet zozeer een hotel; we bieden een logeeradres." Op de vloer liggen kelims die de verschillende gebieden in de lobby afbakenen. De ontbijtruimte is gevuld met ouderwets gebloemd servies.

Inrichting hotelkamers
Townhouse bestaat uit zes geschakelde panden en herbergt zeventig kamers. Na fase twee van de verbouwing heeft het hotel uiteindelijk 110 kamers. De kamers zijn onderverdeeld in basic, medium, large of extra large. In alle kamers staat een tailormade ontworpen bed waarin meerdere functies zijn verwerkt, zo zijn de bedlampjes geïntegreerd en doen de spijlen aan het voeteneinde dienst als garderobe. Kunstenares Hazel oosterhof voorzag de kamers en gangen van stencil art. Zo ontdekt de oplettende gast een mierenfamilie op de gang of een achtergebleven handboei naast het bed. Tim: "Townhouse gaat niet over decorbouw. Het is een modern warm hotel met aandacht voor het verleden, afgewisseld met humor een grappige elementen. Goede dingen zullen altijd overleven. Eigenlijk maken we het alledaagse weer bijzonder."
Zo bijzonder is dan ook de onderscheiding: De Green Key.

Townhousehotels
Townhouse Hotel Maastricht, St. Maartenslaan 5, 6221 AV Maastricht, www.townhousehotels.nl -- info@townhousehotels.nl

Bron: Nieuwsbank

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan