Iedereen praat elke dag, zijn hele leven lang. Veel gesprekken volgen vaste patronen. De één zegt 'hoe gaat het ermee', de ander antwoordt 'goed', ook al gaat het helemaal niet goed. Communiceren  gaat veelal zonder nadenken en dat wordt gezien als een natuurlijke manier.

Communiceren  is voor veel mensen geen probleem, maar overbrengen van wat je echt wilt, is vaak veel moeilijker. Bijvoorbeeld het vragen om steun, om aandacht of het uiten van je mening. Door effectief te communiceren en daardoor je gedrag aan te passen, worden deze doelen eerder bereikt.

Bij effectief communiceren , hoort ook zicht hebben op het effect van non-verbale signalen. Je kunt namelijk niet niet communiceren. Ook als je zwijgt of elkaar negeert, breng je een boodschap over. Er is sprake van non-verbale communicatie. Meer dan zeventig procent van de communicatie gaat zonder woorden. Blikken kunnen doden, gebaren kunnen enthousiasme zichtbaar maken, intonatie kan de indruk van onzekerheid oproepen. Alle gedrag is dus communicatie.

Communiceren  door middel van belevingen en emoties is de krachtigste wijze van een boodschap overbrengen. Volgens deze wetenschap werkt Ça Va Bien.
Het creŽren van een beleving is de kunst van communicatie.Meer communiceren

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan