Amber is van de stad verhuisd naar een klein toeristendorpje aan de kust. Dankzij een erfenis heeft haar moeder de oude, niet meer gebruikte vuurtoren en het vuurtorenwachterhuis kunnen kopen. In het huis gaan ze samen wonen en de vuurtoren wil Ambers moeder als museum inrichten. Amber voelt zich ongelukkig op haar nieuwe woonplek. Ze kent nog niemand en ze mist haar vriendinnen in de stad. Dan ontmoet ze Daan, de zoon van de bakker. Die vertelt dat het spookt in de oude vuurtoren. De vuurtorenwachter IJsbrand Reynierszoon de Klerck heeft zichzelf er ruim tweehonderd jaar geleden opgehangen. Zijn geest vindt geen rust. Amber gelooft er niets van. Maar als zij en Daan bij het slopen van een oude nis in de vuurtoren een kistje met gouden munten vinden, beginnen er rare dingen te gebeuren. Er verschijnen teksten op de muur, er breekt plotseling brand uit, er worden ruiten vernield ? Zou het inderdaad IJsbrand zijn die rondspookt, of is er iets anders aan de hand?Amber is vastbesloten om achter de waarheid te komen. Met Daan en haar andere nieuwe vrienden Lars, Gina, Izmet en Margot gaat ze op onderzoek uit??Het spook van de vuurtoren? is het eerste deel uit de Z.E.S-serie, een nieuwe reeks met zes spannende verhalen over Amber, Daan, Gina, Izmet, Lars en Margot. Ze wonen allemaal in het kleine kustplaatsje Zandplaat. Het lijkt een lief toeristendorp, maar soms gebeuren er raadselachtige dingen. En elke keer raken de zes er op een of andere manier in verzeild ?

BESTELEEN RECENSIE:

 I. van N.

25-09-2007

Omdat de moeder van Amber geld geërfd heeft van een oude oom zijn Amber en haar moeder van MAASTRICHT naar Zandplaat verhuisd. Zandplaat is een dorpje aan de kust waar een oude VUURTOREN staat die Amber’s moeder gaat opknappen en als museum gaat inrichten. Amber is heel boos dat ze haar vriendinnen in de steek heeft moeten laten om te verhuizen naar zo’n gat waar ze niemand kent.
Als ze Daan ontmoet, een leeftijdgenoot van haar, heeft ze in het begin dan ook een hekel aan hem. Daan is echter heel geïnteresseerd in de vuurtoren en gaat Amber’s moeder graag helpen met het opknappen daarvan.
Als Amber merkt dat de vriendinnen in Maastricht haar al aan het loslaten zijn; sluit ze niet alleen vriendschap met Daan maar ook met Lars, Gina Izmet en Margot.
Daan weet veel van de geschiedenis van de vuurtoren vertelt haar o.a. dat het daar spookt. Als zij dan ook nog eens een schat vinden moet ze het verhaal van Daan wel geloven. Dan gebeuren er opeens allerlei mysterieuze en enge dingen. Iemand wil hen uit de vuurtoren hebben. De groep van Z.E.S. gaat op onderzoek uit, maar zullen ze iets vinden?
Een lekker vlot geschreven leesboek dat je maar met moeite weg kan leggen.
Erg spannend maar nergens ongeloofwaardig. Ook heel geschikt om voor te lezen vanaf een jaar of acht, maar om zelf te lezen zal vanaf ongeveer negen geschikter zijn.


Meer over Lezen

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan