Het recept onze spinaziesoep

:

Spinaziesoep


Ingrediënten:


Twee witte uien

Een dikke of twee dunne spieren prei

Twee zakken gewassen spinazie (te vinden in het groente koelvak) 600 / 800 gram samen    Spinazie

Nootmuskaat naar smaak; Ik zelf vind een beetje veel lekker, je mag het proeven.

Peper

Bouillonblokjes

Een scheut Olijfolie

Peterselie, gedroogd of vers     Peterselie


Bereidingswijze:


De uien snipperen en heel even glazig fruiten in de olie.

De prei in stukjes snijden en de spinazie erbij doen.


Water toevoegen, niet teveel, wanneer het echt te dik wordt kun je er altijd later nog iets water bij doen, maar het is juist lekker wanneer het een soort van mousse is.


Bouillonblokjes, peper en nootmuskaat toevoegen.


Even aan de kook brengen en dan in ongeveer 15/25 minuten gaar laten worden.

Het geheel pureren met de staafmixer, het moet een dikke brei worden.


Peterselie toevoegen, voor de liefhebber kan er nog een scheut room door, eventueel bij het opdienen.

Voor John en mij laat ik dit weg en het smaakt toch erg lekker.


Opdienen in een grote bak wanneer je het als maaltijd eet of in kleien bakjes als voorgerecht.

Lekker met stukjes brood met gerookte zalm en kaas of met alleen kaas.


Smakelijk eten,                                                                                                                                                                                                                                         Jacqueline.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan