Wereld Drop Dag

Dankzij Licorice International, een Amerikaanse drop fabrikant, kennen we sinds 2004 de Internationale Drop Dag. De dag waarop we in verschillende landen ( Zwitserland, Duitsland en de USA ) de uitvinding van het “zwarte goud” vieren.

Wil je deze dag goed vieren dan geef je vandaag zoethout en/of drop als geschenk aan je vrienden en/of familie. Vrolijke Drop Dag!

Drop, typisch Nederlands?

Nou nee, ook al eten we in Nederland de meeste drop ter wereld en is Nederland eveneens de grootste producent van drop, toch is het géén Nederlandse uitvinding.

Lage bloeddruk? Eet drop!

Vanwege de genezende werking werd in het begin drop daarom ook verkocht als medicijn tegen infecties, verkoudheid en maagzweren en niet als snoepgoed.

Drop helpt nog steeds, maar de geneeskrachtige werking van zoethout komt het best tot zijn werking door het puur te gebruiken.

In drop zit veel suiker en allerlei toevoegingen die de positieve effecten van zoethout teniet doen.

De lekkerste drop komt uit Finland, heet Panda en bestaat al sinds 1927.


*Zoethout is in de handel de aanduiding voor korte stukjes van de wortelstok van Glycyrrhiza glabra, een plant die van oorsprong voorkomt in Eurazië, Noord-Afrika en West-Azië. Inmiddels is de niet-bedreigde plant wereldwijd te vinden. De plant bevat een zoetstof die zo'n 30 tot 50 keer zo sterk is als suiker, maar niet schadelijk is voor de tanden. Er moet flink op gekauwd en gezogen worden om de zoetstof te proeven. Toch werd zoethout — vooral door kinderen — gewaardeerd voordat de snoepindustrie deze markt overnam met veel makkelijker te consumeren producten.

Het sap uit de wortel wordt gebruikt als grondstof voor drop, eventueel samen met het zout salmiak.

De zoetstof in zoethout heet glycyrrhizinezuur, dit is een stof die de bloeddruk verhoogt.


Klik hier om naar de vorige pagina te gaan