Schaapscompagnie

Uitje Geuldal

Gulpdal

StaatsBosBeheer Limburg

Adopteer een schaap om de Schaapskudde te redden


EPEN, 08-12-2011 -- De schaapskudde die met de herder door het Geul- en Gulpdal trekt, dreigt te verdwijnen. Vanwege grote overheidsbezuinigingen kan Staatsbosbeheer de ontwikkeling van het natuurgebied, van ongeveer 40 hectare, niet meer betalen. Hiermee dreigt een uniek open natuurgebied te verdwijnen. Maar niet alleen dat: de schaapskudde is ook van grote toeristische waarde en daarmee van grote economische waarde voor de regio.
Er zal alternatieve financiering moeten worden gevonden. Stichting Schaapscompagnie Mergelland heeft provincie en gemeente gevraagd om financiële ondersteuning van dit unieke en waardevolle project.

In de Toeristische visie die de gemeenteraad van Gulpen-Wittem in 2009 heeft vastgesteld, wordt de schaapskudde juist genoemd als een belangrijk icoon met een unieke cultuurhistorische waarde. Deze past uitstekend bij de rust en ruimte die onze bezoekers zoeken. De dreiging dat de schaapskudde gaat verdwijnen, heeft al veel stof doen opwaaien. Politici maar ook ondernemers en burgers zouden het doodzonde vinden als de herder straks niet meer met zijn schaapskudde door het Heuvelland trekt.

Stichting Schaapscompagnie Mergelland heeft provincie en gemeente gevraagd om financiële ondersteuning van dit unieke en waardevolle project. De bijdrage gaat om een overbruggingsperiode van twee jaar, want vanaf 2014 komen er nieuwe mogelijkheden voor de vergoeding van natuurontwikkeling door schaapskuddes. Maar ook particuliere steun is zeer welkom. Een lokale notaris heeft belangeloos de oprichting van een nieuwe stichting “Vrienden van Schaapskooi Mergelland” verzorgd. Hier kunnen mensen een schaap adopteren voor 25 euro per jaar of vriend worden van de schaapskooi.


De aktie is afgelopen zondag, 04 december 2011 begonnen en er zijn inmiddels al ruim 75 schapen geadopteerd!
Bron: Nieuwsbank

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan