Meditatie, kracht & vastberadenheid door boeddhist Lama Karta

MAASTRICHT, 13-03-2011,

De laatste lezing van de trilogie over de zes perfecties door Lama Karta, authentiek bekend boeddhistisch leraar en spiritueel directeur van 4 boeddhistische instituten in Nederland en België, vindt plaats op maandag 21 maart.

In de Aula van de Economie Faculteit te Maastricht zal Lama Karta om 20 uur op verzoek van Tibetaans Boeddhisme Limburg (T.B.L.) uitleggen wat het belang is van meditatie en hoe de perfectie kracht en vastberadenheid je helpen in het dagelijks leven.

Deze 2 perfecties zijn voor iedereen toepasbaar, jong of oud, boeddhist, geen- of anders-gelovige.
Studenten € 2,50 anderen € 5,-.

De laatste tijd worden veel boeken over managementtechnieken geschreven vanuit een boeddhistisch perspectief. Ook bij moderne, geestelijke hulpverlening, bij re-integratie begeleiding, bij opvoeding of persoonlijke ontwikkeling zien we dat het boeddhistische gedachtegoed opgang maakt. Vrijwel al de boeddhistische aspecten die daarbij gebruikt worden, zijn gebaseerd op de zes paramita’s (perfecties of deugden).

Deze perfecties zijn voor iedereen toepasbaar, boeddhist of niet. Om vooruit te komen/gaan op het spirituele ontwikkelingspad om of gewoon lekker met een opgeruimd hoofd te kunnen leven...

Lama Karta wil graag uitleggen, hoe de zes paramita’s (altruïsme / moreel gedrag / geduld, verdraagzaamheid / gelijkmoedigheid, mededogen / kracht, vastberadenheid / meditatie) in te passen zijn in ieders dagelijks leven.

Aan de student die leiding wil nemen over zijn eigen leven, aan de manager en eenieder die leiding moet geven en verder eigenlijk aan iedereen, die daar tussen zit.

Die zijn eigen leven of werk een extra dimensie wil geven en niet schuwt daarvoor de diepte in te gaan.

Kijk voor meer informatie op www.tibetaans-boeddhisme.eu

Bron: Nieuwsbank.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan