Het Limburgs Dagblad verschijnt op 29 december 2017 voor het laatst.

De krant die nog een kleine 18.000 abonnees had in Parkstad Limburg was de oudste regionale krant van de provincie en is opgericht in 1918.


Om lezers aan de 'nieuwe krant' te laten wennen krijgen alle abonnees op 29 december één keer twee kranten in de bus: Limburgs Dagblad én De Limburger.

Vanaf 30 december wordt overal in de provincie alleen nog De Limburger bezorgd.

De krant is sinds 2017 in handen van Mediahuis België.


Het oude hoofdkantoor van het Limburgs Dagblad in het Heerlense industriegebied In de Cramer was een kleinere kopie van het gebouw van De Telegraaf in Amsterdam.

De enorme en hypermoderne drukpers die naast het kantorencomplex stond werd medio 1998 in gebruik genomen.

Beide gebouwen zijn intussen gesloopt (augustus 2017).

Na het verplaatsen van de activiteiten en de drukpers naar België stonden deze leeg en werd er regelmatig een overdekte rommelmarkt gehouden en waren er tijdelijk diverse bedrijfjes gevestigd. Het volledige terrein wordt leeg opgeleverd.

De reclamemast met lichtreclames van de kranten die in Heerlen werden gedrukt van Limburgs Dagblad, weekblad De Trompetter, The Walstreet Journal, Nikei Index, El Pais en de Telegraaf voor Zuid-Nederland staat er nog.

Het is niet bekend wat de bestemming wordt van het voormalige Limburgs Dagblad-terrein.Klik hier om naar de vorige pagina te gaan