Earth Hour was op 31 maart 2012, in 2013, ook in 2016 en volgende jaren.....

Earthday

De aarde geeft ons alles. Zoals drinkwater, voedsel, mooie natuur, grondstoffen en zuurstof. Maar als we met de aarde blijven omgaan zoals we dat nu doen, kan deze ons in de toekomst niet meer geven wat we nodig hebben. Dit kan anders. We moeten kiezen voor slimme en duurzame oplossingen. Want zonder aarde zijn we nergens. Het is aan ons om de aarde door te geven!


Daarom werd gevraagd om op zaterdag 31 maart 2012 vanaf 20:30 een uur het licht uit te doen tijdens Earth Hour, een wereldwijde actie van het Wereld Natuur Fonds. Zo kon je samen met miljoenen andere mensen en organisaties een signaal afgeven dat jij de toekomst van de aarde belangrijk vindt.

Earthday

Hoe het begon

In 2006 werd Earth Hour voor het eerst georganiseerd in Sydney, Australië. Door een uur het licht uit te doen gaven burgers, politici en bedrijven aan dat zij zich zorgen maakten over klimaatverandering. In de jaren daarna verspreidde de actie zich als een olievlek over de hele wereld. In 2011 deden honderden miljoenen mensen in 135 landen mee. De actie vindt elk jaar in het laatste weekend van maart plaats vanaf 20:30 plaatselijke tijd . In 2012 viel Earth Hour op 31 maart.

Geef de aarde door. Ook ná Earth Hour!

Earthday Earthday                                       Earthday


Earthday

Earthday

Ieder jaar is het op 22 april 'Earth Day'.

In de jaren zeventig begon Earth Day in de Verenigde Staten als demonstratie van 22 miljoen Amerikanen voor een gezond en duurzaam milieu. Inmiddels is de dag uitgegroeid tot een wereldwijd gevierde dag waarop uiting wordt gegeven aan de behoefte van een groot deel van de wereldbevolking voor een schoner milieu en een leefbare wereld.

In Nederland co÷rdineert de stichting 'Dag van de Aarde' activiteiten.

Een internationaal overzicht van activiteiten kun je vinden op de site earthday.net.

Het Guerrilla Gardening weekend start op Earth Day

Trek je tuinhandschoenen aan en doe mee! Dit jaar geven we Guerrilla Gardening een extra impuls door eind april uit te roepen tot het grootste Guerrilla Gardeners-weekend ooit.

Vanaf Earth Day (en Goede Vrijdag) 22, 23, 24 én 25 april, gaan we op pad om Nederland te vergroenen. Het weekend is niet alleen groot omdat het vier dagen duurt, we willen ook dat er heel veel mensen en groepen aan meedoen.
Kijk ook op www.GuerrillaGardeners.nl


Klik hier om naar de vorige pagina te gaan