MAASTRICHT, 04-05-2011,

Cuppen is de vakterm voor het proeven van koffie.

Cuppen een vak apart, waar elke koffiebrander veel tijd in steekt.


Om de kwaliteit van de koffie te bewaken is cuppen een belangrijk onderdeel in het proces om het perfecte kopje koffie te maken.

Net als barista's hun eigen wedstrijden hebben, zo ook hebben de cuppers hun eigen wedstrijden.



Op nationaal niveau gehouden op 15 mei 2011 tijdens het vakevenement Beleef Koffie in Utrecht, maar ook op wereldniveau van 22 t/m 24 juni 2011 in Maastricht.

Koffiebranderij CoffeeXperts uit Enkhuizen, voor beide wedstrijden de officiële koffiebrander, is door de SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) geselecteerd als partner om alle 24 koffiesoorten voor het wereldkampioenschap koffieproeven te branden.

Het branden van deze koffiesoorten zal achter gesloten deuren plaatsvinden, onder toezicht van een coördinator aangesteld door de SCAE.

Dit om te voorkomen dat deelnemers voorkennis krijgen over de gebruikte koffiesoorten.


Voor journalisten kan in overleg een uitzondering worden gemaakt.

Meer informatie over cuppen, koffiebranden of het wereldkampioenschap koffieproeven is verkrijgbaar via info@coffeexperts.eu

Bron: Nieuwsbank


Klik hier om naar de vorige pagina te gaan