Lekker eten....

Olympische winnaars inaugureren Hans van Wolde als SVH Meesterkok


Oud- directeur Michelin bezoekt restaurant Beluga op feestelijke avond

MAASTRICHT, 29-08-2011-- In Beluga Beach Club aan de Griend vierde Hans van Wolde en Daniëlle de Boer het 10-jarig bestaan van hun twee sterrenrestaurant in Maastricht en de inauguratie van Van Wolde als SVH Meesterkok. Hij kreeg de versierselen uitgereikt door oud-Judoka en begenadigd DJ Dennis van der Geest, meervoudig Olympisch kampioen zwemmen Pieter van den Hoogenband en Limburgse bokslegende Arnold Vanderlyde. Van Wolde is nu SVH Meesterkok en daarmee in bezit van de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. Toen het feest begon, werd het restaurant aan Plein 1992 door Michelin bezocht; oud-directeur Derek Brown dineerde er samen met een Spanjaard.


Warme woorden

Dennis van der Geest, Arnold Vanderlyde en Pieter van den Hoogenband, alle drie persoonlijke vrienden van de SVH Meesterkok, waren eensgezind: Altijd de beste willen zijn, altijd willen verbeteren, altijd vooruit willen en stilstand is achteruitgang. Dat is tekenend voor iemand die het hoogst haalbare wil bereiken. Ook benadrukten zij de verantwoordelijkheid voor Van Wolde met zijn voorbeeldfunctie voor onder andere de jeugd. Presentator Martijn Krabbé benadrukte dat Beluga, onderscheiden door Michelin met twee sterren, een enorm belangrijke rol vervult voor de stad Maastricht op het gebied van culinair toerisme. Daarnaast is hij enorm onder de indruk van de bevlogenheid van Van Wolde: ,,Hans kan makkelijk anderhalf uur over de mergelgrotchampignon kan praten”, aldus Krabbé.
Q-Park directeur en eigenaar Ward Vleugels, die volgens Van Wolde “het” in hem zag, typeerde Van Wolde als de stadsjongen uit Rotterdam: "Niet altijd even handig door zijn grote mond en het aantrappen tegen heilige huisjes. Bovenal is Hans echter iemand met een ongelooflijk talent om exquise te koken, uniek in Nederland op culinair gebied en daarmee van groot belang voor de staden Drinken Maastricht".
Foto: Govert Driessen

Derde ster

Van Wolde was duidelijk over zijn beslissing niet in zijn restaurant te kunnen zijn op het moment dat Michelin dit 'inspecteerde': ,,U bent onze gasten, voor U geven Daniëlle en ik dit feest om jullie te bedanken voor al het vertrouwen en de steun die wij de afgelopen jaren hebben mogen ontvangen. Het feit dat ik deze keer wel of niet aanwezig ben in het restaurant, mag niet uitmaken voor Michelin en niet voor de andere gasten die van het diner genieten. Als Michelin mij en al mijn medewerkers het harde werken en iedere dag streven naar perfectie wil belonen met drie sterren, dan zou dat fantastisch zijn. Door kwaliteit en continuïteit te waarborgen hoop ik dat die derde ster ons gegund is. Zo niet, dan zullen we nog geduld moeten hebben”.

Overtuiging

Van Wolde legde in juni met succes zijn SVH-meesterproef af in restaurant Beluga in Maastricht. De Commissie beoordeelde hem gedurende drie dagdelen op meer dan honderd punten op zijn vakmanschap. De commissie bestond uit SVH Meesterkoks Cees Helder (de eerste chef in Nederland die is onderscheiden door Michelin met 3 sterren), Dick Middelweerd (eigenaar en chef de cuisine van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre), en secretaris Carsten Klint. ,,De commissie is vooral onder de indruk van de diepgang van de gerechten. Hans heeft een enorm ‘gevoel’ met het bord. De gaarheid van de gerechten zijn een voor een perfect. Een lichte keuken, zeer verfijnd en herkenbaar. Daarnaast is het knap dat Van Wolde er in slaagt om zijn restaurant voor iedereen toegankelijk te houden, jong en oud. Zijn motto is dat je het vooral naar je zin moet hebben met uit eten gaan”, aldus SVH-directeur Bob Schut.

Bron: Nieuwsbank

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan