9 september.


Mijn vakantie is bijna om, we zijn nog niet weg geweest. John en ik hebben een paar uitstapjes gemaakt naar Luik en Aken en zijn veel gaan wandelen. Verder hebben we ons appartement weer eens goed opgeruimd en hebben we familie bezoeken afgelegd. Deze waren zeer noodzakelijk omdat mijn zus ernstig ziek is en heel wat dagen op de de intensive care heeft doorgebracht. Opeens weer naar Amsterdam omdat je denkt dat zij de week niet meer haalt en dan toch weer er bovenop komt. Veel zorgen en verdriet, niet alleen om mijn zus maar ook om mijn moeder die heel oud is en het niet meer zo goed weet. Voor mijn verjaardag heeft John ondanks alles toch een paar dagen aan de Belgische Kust geboekt, onze favoriete bestemming om er even helemaal tussen uit te zijn.Donderdag de dag voor mijn verjaardag zijn we vertrokken, ik wilde geen feest, mijn hoofd staat er niet naar. Onderweg zijn we twee maal gestopt, een keer voor koffie en natuurlijk het testen van John en nog een keer om onze lunch te nuttigen. Hoe dichter we bij de kust kwamen hoe beter het weer werd. En ja hoor, in Blankenberge scheen de zon. Snel hebben we onze bagage op de hotelkamer gezet en daar stond een hele lieve verrassing: een fles gekoelde champagne met een leuke beer en twee glazen. Wat lief van John om daar voor te zorgen. Toch hebben we de champagne laten staan en zijn we gelijk gaan wandelen.

Ziggy, onze hond was door het dolle, super vrolijk en gek. Op de boulevard in Blankenberge stonden allemaal kunstwerken, die hebben we bekeken en gefotografeerd. Lekker koffie gedronken en toen terug naar het hotel om uit te pakken en de champagne. Toen voelden we alle twee hoe moe we waren, die vermoeidheid werd door de champagne nog eens versterkt. Na een half uurtje rust zijn we lekker uit gaan eten in het stadje bij Chopin. Het was een gezellig dinertje en daarna zijn we weer gaan wandelen. Ondanks het verbod voor honden op het strand zijn we toch naar het strand gegaan en hebben we Ziggy laten rennen en dollen. Na het strand zijn we de Visserspier opgegaan en daar kwamen we een oude man van 89 jaar tegen die om een praatje niet verlegen was. Hij was kapitein op de vaart geweest en zijn achternaam was “van der Vaart” Ja, in de verte familie van de voetballer. Die meneer was niet te stuiten, zijn woorden bleven komen en na twintig minuten en een paar foto's zijn we verder gelopen. Genieten van de zonsondergang de meeuwen, de vrolijke Ziggy en het gevoel van vrijheid en even geen zorgen. Onderweg naar het strand had Ziggy nog een kaarsenstandaard omver gelopen, een terracotta bak met vet en we hadden beloofd dat we op de terugweg een kop koffie zouden komen drinken als schade vergoeding. Buiten op het terras even een kop koffie en toen terug om te slapen.


10 septemberNa een goede nachtrust, douche en wandeling over de boulevard zijn we heerlijk gaan ontbijten. Het smaakt zeker na een wandeling heerlijk, de koffie de broodjes, alles lijkt veel lekkerder dan thuis. Na het ontbijt zijn we vertrokken voor een heerlijke dag. Voor 5 Euro hebben we een open kaartje gekocht. De hele dag met tram of bus langs de Belgische kust. We zijn met de kusttram tot de Panne gereden, We zijn uitgestapt hebben rondgewandeld en zijn vertrokken naar Kokzijde , een klein plaatsje wat heel rustig en stil. Inmiddels was het weer opgetrokken, in ieder geval geen regen meer. We hebben als lunch verse broodjes en kaas gekocht en op een bankje langs het strand hebben we heerlijk gegeten. Daarna door naar Nieuwpoort een leuk plaatsje met leuke oude huisjes en heel veel beelden in een park. De koffie op het terrasje smaakt goed en de wandeling was echt leuk. Ondertussen begonnen we onze benen te voelen. Ziggy vond het allemaal prachtig in de tram en of bus kruipt ze op je schoot en gaat lekker naar buiten kijken. Dan valt ze in slaap en blijft lekker rustig door pitten. Inmiddels zijn we aangekomen in Oostende en zijn we niet echt meer gaan lopen. Ja, de zon scheen inmiddels en we zijn heerlijk op een terrasje een glas wijn gaan drinken, het was inmiddels al 5 uur geworden. John had een paar suikers nodig en een klein hapje. Door naar Blankenberge en door naar de Venitien om te eten. John had inmiddels echt een flinke hap nodig en we hebben snel een kop soep voor hem besteld. Gelukkig trok alles snel bij en hebben we verder een hele gezellig maaltijd en een goed gesprek gehad. Dit was mijn verjaardag en de hele dag heb ik tussendoor veel telefoon gehad. Iedereen had aan me gedacht en het was dus een heerlijk gevoel. Na nog een kop koffie ons hotel hebben we nog een wandeling met Ziggy gemaakt en hebben we een glaasje in de haven gedronken. Het was daar nog gezellig druk en toen naar bed, lekker moe en pijn aan de poten van het lopen.


11 SeptemberNa een douche, wandeling en ontbijt op naar Oostende. Bij de tramhalte troffen we Maastrichtenaren, de verkoopster van de winkel waar we vaak schoenen kopen, die ook aan de kust verbleven. Na een wandeling over de boulevard zijn we de stad in gegaan en heb ik een leuke blouse en trui gekocht. In een park hebben we gesmuld van een belegd stokbroodje. In de middag zijn we even terug gegaan naar het hotel om ons even op te frissen, inmiddels was het heerlijk warm en op naar Knokke. Op een terras gesmuld van garnaalkroketten en van Knokke naar Zeebrugge gelopen. Een heerlijke gezellige wandeling.
Het is een gezellige drukte. Niet te druk en niet te stil en de zon schijnt volop. Heerlijk. In deze tijd van het jaar zie je veel hele jonge gezinnen of de iets oudere mensen die op vakantie zijn. Niets mis mee alleen een constatering. Nu John zijn diabetisch pomp op sportstand heeft gezet zijn de bloedwaarden veel beter en ook daar genieten we van, weer een overwinning. Na een wasbeurt in het hotel zijn we heerlijk in de haven gaan eten. Ziggy loopt de hele dag op 4 poten en doet of ze de hele dag nog niet uit is geweest. Gek beest. De dame vindt het heerlijk en laat merken dat zij zich amuseert. Het is al weer laat en na een drankje in het hotel zijn we moe maar voldaan gaan slapen.


12 September


De laatste dag van ons uitstapje. Na het inmiddels gebruikelijke ritueel, inpakken en op naar Damme, het dorp van Tijl Uilenspiegel, heel schattig en pittoresk. Nu door naar Gent. Lekker geslenterd door de stad en op een terras in de zon een hapje gegeten. Het blijft een heerlijke stad. Na een nog een wandeling en een wafel uit het vuistje op naar Maastricht. Onderweg begint de regen te vallen en zeggen we tegen elkaar, het was heerlijk, wat hebben we genoten en de weergoden stonden aan onze kant.Hotel Tropicana

Trafalgar Blankenberge

Heerlijk gegeten hebben we bij:

Chopin
Kerkstraat 61
8370 Blankenberge
050 42 97 37

Cambridge
Zeedijk-Knokke 649
8300 - Knokke
T: 050.60.71.17
F:050.60.71.17
Sluitingsdagen: open 7/7


De Kusttram

Videobeelden Kusttram

Foto's 1
Foto's 2
Foto's 3

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan