Fototentoonstelling Beatlemania bij Galerie Tartuca in Maastricht


In samenwerking met Galerie V!P's organiseert Tartuca een tentoonstelling met  foto's die geselecteerd werden uit dit Britse fotoarchief. Bovendien heeft de Schotse auteur Richard Havers een boek samengesteld met de foto's uit de tentoonstelling, voorzien van veel achtergrondinformatie. De tentoonstelling gaat BEATLEMANIA heten en zal de komende jaren te zien zijn in zo'n veertig internationale galerieën in ondermeer Londen, Parijs, Berlijn, Kopenhagen, Beijing, Tokyo, Sao Paulo, New York, San Francisco en Los Angeles.

BEATLEMANIA
Een journalist bij The Daily Mirror, een van de grootste Britse kranten, bedacht in 1963 de term BEATLEMANIA. Samen met andere verslaggevers en fotografen volgde hij de Beatles van nabij tijdens hun stormachtige weg naar de top -om vervolgens uit te groeien tot, simpelweg, de beste popgroep aller tijden.
Dankzij de vele foto's uit het archief van The Daily Mirror werd het afgelegde traject van de Beatles in beeld gebracht. De foto's op de tentoonstelling tonen een aantal hoogtepunten in hun carrière, zowel op het toneel als backstage, maar ook op rustiger momenten. Deze foto's maken voelbaar hoe het was om te leven in het midden van de storm die BEATLEMANIA heette.

De tentoonstelling omvat honderd foto's, die verkrijgbaar zijn in drie formaten. Elke foto is afgedrukt op barietpapier, heeft een reliëfstempel, is genummerd en voorzien van een certificaat van echtheid.

MAASTRICHT
De opening van BEATLEMANIA in Maastricht vindt plaats op zondagmiddag 19 december 15.00 uur. En verder zijn de foto's te zien en te koop op 27, 28, 29, 30 december van 14.00 tot 17.00 uur.

Galerie Tartuca, Sint Servaasklooster 38, Maastricht, www.tartuca.nl


Bron: Nieuwsbank

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan