Vandaag de dag (29 juni 2017) is 90 procent van alle toestellen die in gebruik zijn een smartphone en nog maar 10 procent een normale mobiele telefoon. Precies 10 jaar geleden lag deze verhouding precies andersom.

De eerste smartphones waren eind jaren '90 al verkrijgbaar, echter is de smartphonemarkt pas na 2007 een flinke groei gaan doormaken. Tien jaar geleden was slechts 7 procent van alle mobiele telefoons een smartphone. Vandaag de dag is dat al 90 procent


Verhouding tussen smartphones en gewone telefoons in 10 jaar tijd volledig omgedraaid

Vandaag de dag is 90 procent van alle toestellen die in gebruik zijn een smartphone en nog maar 10 procent een normale mobiele telefoon. Precies 10 jaar geleden lag deze verhouding precies andersom.

De eerste smartphones waren eind jaren '90 al verkrijgbaar, echter is de smartphonemarkt pas na 2007 een flinke groei gaan doormaken. Tien jaar geleden was slechts 7 procent van alle mobiele telefoons een smartphone. Vandaag de dag is dat al 90 procent, blijkt uit een overzicht van Telecompaper.      

De opkomst van de smartphone wordt vooral gemarkeerd door de Apple iPhone. Met de Apple iPhone liet Apple aan de wereld zien hoe de smartphone eruit zou moeten zien en welke functionaliteit zo'n toestel zou moeten hebben. Dat idee is al snel overgenomen door andere smartphone fabrikanten. In 2008 werd het Android besturingssysteem geboren en vanaf dat moment ging het heel snel.


Het gebruik van de smartphone is afgelopen 10 jaar ook sterk veranderd. Werden smartphones tien jaar geleden vooral gebruikt voor bellen, sms'en en foto's maken, vandaag de dag worden ze vooral gebruikt voor het luisteren van muziek, het kijken van video's, sociale netwerken, zoals Facebook en messagingapps, WhatsApp. Ook wordt de smartphone vandaag de dag veelvuldig gebruikt voor mobiel bankieren en als navigatiesysteem.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan